top of page

האגודה לגרונטולוגיה מציעה לקשישים תמיכה נפשית ומפעילה מתנדבים להפגת בדידות

  • תמונת הסופר/ת: מערכת דורות
    מערכת דורות
  • 23 באוק׳ 2023
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 21 בנוב׳ 2023

מתחילת המלחמה נרתמה האגודה הישראלית לגרונטולוגיה לתת מענה לזקנים בודדים עריריים ועושה זאת בשיתוף פעולה הדוק עם המשרד לשוויון חברתי וגמלאים, כאשר היא נעזרת בקו החם של המשרד (8840*) לקבלת פניות.


האגודה הקימה צוות לריכוז מתן מענה בסוגיית הפגת בדידות, תוך שהיא נעזרת בכ-60 אנשי מקצוע מתנדבים אשר יוצרים קשר עם הזקן או הזקנה הנזקקים להפגת בדידות, ובהמשך מעבירה משוב על מצבם. דיווח זה מועבר למשרד לשוויון חברתי להמשך טיפול במידת הצורך.


גרי רוט, המרכז את המיזם, בשיתוף עם נואית ברקאי ורותם בן ברית (כולם סטודנטים תואר שני בגרונטולוגיה): "חלק ניכר מאנשי המקצוע ממשיכים להיות בקשר עם הזקנים הנזקקים, ומשתדלים לתת להם מענה מקיף יותר עד כמה שאפשר באמצעות הכלים העומדים לרשותם. עד כה טיפלנו בכ-80 פניות, כאשר לרוב הפניות קיבלנו מענה מפורט, אשר הועבר למשרד לשוויון חברתי ולגופים אחרים".


כדי להמחיש את חשיבותו של המיזם, מציגה האגודה דוגמה של שיחה שנערכה עם נחמה (שם בדוי).

נציג האגודה בקו הסיוע הטלפוני: "הבנתי שנחמה מטופלת על ידי מתנדבים רבים, שכנים וגופים בקהילה שבאים אליה לביקורי בית. כמן כן אחד הבנים גר לידה, מגיע לבקר אותה בתכיפות גבוהה. נחמה מספרת שבמהלך ביקורים אלה עוזרים לה לעשות קניות, מעט במטלות הבית, ומארחים לה חברה. נחמה מגדירה את הסיבות לפנייתה לאגודה לגרונטולוגיה כך: ראשית, היא מאוד מתגעגעת למועדון ולבאי המועדון אליה היא הייתה נוהגת ללכת ובוטל בשל המצב. חסרה לה החברה והשיחה עם אנשים שהיא מכירה. שנית, היא מאוד מוטרדת ודואגת בשל המצב הקיים, קשה לה להיות לבדה במצב של אי ודאות, מה יקרה אם תהיה אזעקה, והיתה מעוניינת לדבר עם פסיכולוגית שתגיע אליה לשיחות פנים אל פנים כי קשה לה עם חוסר הוודאות הקיים כרגע בארץ.

נציג האגודה בקו הסיוע הטלפוני: "בשיח שלי עם נחמה הבנתי שהיא צמודה רוב היום לטלוויזיה הדולקת כל הזמן והיא לא מצליחה להשתחרר ממנה. כמו כן, נחמה צלולה, ומודעת למצבה, יודעת מה טוב לה - טיפול פסיכולוגי. לגבי הצורך בחברותא, כשהצעתי שתתחבר לקהילה אינטרנטית של בני גילה או טלוויזיה של בני הגיל השלישי כמו בשיבה בריאה היא אמרה שאינה טכנולוגית מספיק. גם הבת, אורית, טוענת שאף פעם לא הייתה טובה עם טכנולוגיה. עשיתי מספר ברורים מה ניתן לעשות על מנת לתת מענה לשלושת הצרכים הבסיסיים שציינה בפני נחמה: טיפול פסיכולוגי פרונטלי, חברותא, וניתוק מהטלוויזיה. דיווחי החדשות מעוררי אי שקט בפני עצמם. הפתרונות שהצעתי גם לנחמה וגם לבת היו קבלת טיפול פסיכולוגי - חיפשתי בצ'אטים בקרב חברותיי שלמדו איתי גרונטולוגיה הגרות בקרבת מקום ומצאתי שתיים שמסכימות לטיפול בטלפון. יש לבדוק זאת עם נחמה או הבת. לגבי הפתרון השני בנושא החברותא, הצעתי שהמתנדבים המגיעים אל נחמה יחברו אותה לערוצי תוכן כמו מת"ב, "בשיבה בריאה", "מוטקה" וכדומה, שם ניתן לעשות התעמלות על כיסא, כתיבה אינטואיטיבית ועוד. הפן החברתי, זקוק לבירור מול המועצה המקומית בה היא גרה ואולי תימצא דרך לחבר אותה לזום, הרצאות ושיחות בקבוצות שנעשות כל הזמן בהן פעילות מפיגת מתח כמו מדיטציה וכדומה. בנוסף, שלחתי לבת את הלינק הזה בו יש מגוון פעילויות לגיל השלישי, ובו ניתן למצוא גם מיד לבני משפחה מטפלים".


האגודה הישראלית לגרונטולוגיה מזמינה אנשי מקצוע נוספים להצטרף למיזם. פרטים בטלפון 03-5357161


פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments


קבלו את כל העדכונים ממגזין דורות אליכם למייל

תודה שהצטרפתם אלינו. נהיה בקשר

© כל הזכויות שמורות למגזין דורות בע"מ

bottom of page