top of page
תמונת הסופר/תמערכת דורות

עמיגור תומכת בדייריה במלחמה: מחלוקת סלי מזון ועד סדנאות חוסן

 

בני הגיל השלישי כבר חוו, ברובם, מלחמות והפצצות. אך גם ההיכרות עם קולות המלחמה לא הופכת אותה לקלה יותר. אוכלוסיית הקשישים בישראל היא מן הראשונות שנפגעו במלחמה שפרצה ב-7.10 והפגיעה בהם קשה ביותר.


"הבנו שחובה עלינו למלא את צורכי הדיירים במספר מישורים, לרבות הנפשי והכלכלי", אומר ארז שני, מנכ"ל עמיגור. "בבתי גיל הזהב שלנו מתגוררים גם ניצולי שואה ועולים שעלו מאזורים למודי קרבות, והם חוששים מפני העתיד". עוד מוסיף שני, כי עמיגור הוגדרה כמשק לשעת חירום, וכבר בשבת הנוראית  הצוותים בצפון ובמרכז הגיעו לבתים, לוודא כי כלל צרכי הדיירים נענים.




דיירות בעמיגור בטקס הפרשת חלה


לעמיגור, חברת הדיור של הסוכנות היהודית, 56 בתי גיל זהב הפזורים ברחבי הארץ ובהם כ- 6,500 קשישים, זכאי הדיור הציבורי, ביניהם ניצולי שואה, עולים וותיקים.  מראשית המלחמה הוארכו שעות העבודה של כל הצוותים בבתים באמצע השבוע עד השעה 20:00 בערב ועבודה בסופי שבוע. "חשוב לנו לתת תחושת בטחון מענה ותמיכה לכל הדיירים. לשם כך אנו מקיימים הערכת מצב שבועית וקובעים את שעות העבודה בהתאם לצורך ולאזור שבו ממוקם בית גיל הזהב. בכל הבתים המרחבים המוגנים ערוכים באופן שוטף למצבי חירום עבור הדיירים, ואנו מוודאים כל העת שציוד החירום הנדרש, תקין ומוכן לשעת הצורך".


לצד זה דואגת עמיגור לחלוקת סלי מזון לדיירים, בסיוע תרומות של יהדות התפוצות. לדברי מנכ"ל עמיגור, עד כה חולקו כ-20,000 סלי מזון ו-5,000  מנות חמות. "אנו מודעים כי עקב המצב נמנעים הדיירים לצאת מבתיהם ולרכוש את המזון בעצמם. לכן אנו מגיעים עד לפתח הבתים עם צוותי החברה, ומחלקים סלי מזון שכוללים מזון יבש וטרי".


בנוסף, מראשית המלחמה מקיימת עמיגור פעילויות לחיזוק רוחם של הדיירים הנמצאים רוב שעות היום בדירותיהם, מרותקים לחדשות בשפות השונות. "אנו מאפשרים תמיכה וליווי ע"י העובדות הסוציאליות בבתים ובמקביל קיימנו סדנאות חוסן נפשי לצוותים לצד סדנאות חוסן נפשי קבוצתי לדיירים. ככל שאנו מזהים צורך נקודתי ועמוק לסיוע, אנו מאפשרים לדיירים המעוניינים בכך גם טיפול נפשי אישי".


עוד מוסיף שני "למרות הקושי הרב שחווים הדיירים יחד עם מדינת ישראל כולה, הם נרתמים ומתגייסים למען החיילים שנמצאים בעומק שטח האויב. כידוע, מדובר באוכלוסייה מוחלשת, זכאי הדיור הציבורי, שפועלים ואוספים כספים לרכישת ציוד ומזון לחיילי צבא הגנה לישראל ולכוחות הביטחון. עד כה אספו הדיירים כרבע מיליון שקלים".


הפעולות שבהן נוקטים הדיירים מרגשות ומחממות את הלב. בכל הבתים הם עורכים טקסים, מניפים את דגל המדינה, קוראים פרקי תהילים לשלום החיילים, כוחות הבטחון ולחיזוקה של מדינת ישראל, הדיירות עורכות טקסי הפרשת חלה ועוד. "המבוגרים שבינינו חזקים וכואבים את המתרחש במדינה. ולמרות הקושי, אנו רואים את גדלות הרוח ואצילות הנפש שפועמת בהם. כאשר הם מרגישים בטוחים, הם יעשו כל שביכולתם למען שאר אזרחי המדינה, ובראשם הלוחמים בחזית", משתף שני.


מעבר לפעילות עמיגור בבתי גיל הזהב, משמשת עמיגור כחברה משקמת של מס רכוש ופועלת לשיקום נזקי המלחמה ברחבי הארץ.

פוסטים קשורים

הצג הכול

留言


bottom of page